Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. október 10., szombat

Szarvasgombás mártás



A tejszínes mártásokat sokféleképpen megbolondíthatjuk! :)
A szarvasgomba ízvilága semmihez sem hasonlítható. Először egy olasz étteremben ettem, ezután sokáig kutattam a hozzávalók után. A szarvasgombás mártásnak krémes állagúnak kell lennie. Vigyázni kell, mert a szarvasomba krém és az olaj is nagyon domináns, erős aromájú készítmény. Jól el kell találni az összhatást! Ezt a nagyon finom mártást ajánlom nektek pl. gnocchihoz vagy ravioli mártásaként, de el tudom képzeli egy sült vagy grill hús mellé is.
Próbáljátok ki kérlek! :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 ek rókagomba krémleves por
  • 3 ek reszelt parmezán sajt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 tk szarvasgomba krém
  • 2 tk szarvasgombás olaj
  • 1 ek vaj
  • 1 tk liszt


Elkészítés:

A vajon a lisztet megpirítjuk és felöntjük a tejszínnel. Összefőzzük, majd a parmezánt és a levesport is hozzáadjuk. Néhány perc alatt besűrítjük, végül a szarvasgomba krémet és szarvasgomba olajat is belekeverjük. (Elég intenzív az ízük, ezért csak utána ízesítjük!) Kóstolgatjuk, ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal ízlés szerint.
Ajánlom nektek sült vagy grill húsok mellé, vagy akár egy gnocchi vagy ravioli mártásaként.




További szószok-mártások | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése