Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. október 6., kedd

Tejszínes burgonya krémleves



Ez is egy gyors és olcsó krémleves.
Készítettem már többfélét is, pl. a pikáns burgonya krémleves. A burgonya, krémlevesként elkészítve egyrészt finom, másrészt mint korábbi receptem is mutatja, ügyesen variálható. Elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de valóban egy kis variálással nagyszerűen meg lehet bolondítani. 
Íme egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter zöldségleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors-, ételízesítő-, rozmaring ízlés szerint
  • kb. 4-5 ek olaj


Elkészítés:

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megtisztított, kockára vágott burgonyát is. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a zöldségleves alaplével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és kevés rozmaringgal. Felforraljuk, majd lefedve közepes lángon puhára főzzük a burgonyát. Amikor készen van, az egészet pürésítjük egy botmixer segítségével. Ezután visszatesszük a lángra és miután újból felforrt a leves, tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor, aki szereti pirított baconnel megszórhatja, így még ízletesebb és laktatóbb fogás. (Aki nem húsevő, természetesen bacon nélkül is fogyaszthatja, helyette valamilyen reszelt sajtot ajánlok hozzá!)



További levesek | krémlevesek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése