Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. április 3., csütörtök

Nagymamám házi "sarkos" tésztájaDrága nagymamám sokat készítette gyermekkoromban ezt a tésztát, meg kell mondjam kicsit időigényes feladat, de megéri a fáradtságot, mert isteni finom bármilyen magyaros étel köreteként.

Hozzávalók 5-6 főre:

  • 1 kg rétesliszt
  • 4 tojás
  • 1 kk só
  • kb. 4-5 dl víz
  • kevés olaj

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk át, majd adjuk hozzá a sót és tojásokat. Az összes vizet ne öntsük bele egyszerre, mert akkor hirtelen ragacsos lesz a tészta, inkább folyamatos gyúrás közben adagoljuk hozzá, amennyit a tészta felvesz! Az állaga akkor jó, ha nehezen nyújtható, kemény. Ha összegyúrtuk a tésztát, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk, kb 1-2 mm vastagságúra. 3 téglalap alakú részre vágjuk és a téglalapokat elkezdjük úgy vágni, hogy először a két sarkából, majd a közepéből vágunk csíkokat, ettől lesz sarkos a tészta (nem kell szabályos legyen). Az így elkészült tésztát, érdemes liszttel megszórni, hogy ne tapadjon össze. Forrásban levő sós vízben kifőzzük, leszűrjük és kevés olajjal meglocsoljuk.További köretek | tészták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése