Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. február 25., csütörtök

Amerikai fahéjas süti (Cinnamon Roll Cake)



Egy amerikai blog receptje.
Aki szereti a fahéjas sütiket, annak mindenképpen ajánlom. Szóval ez a süti nagyon vajas, nagyon édes, és nagyon fahéjas! Személy szerint nekem a nagyon édes kategória, éppen ezért régóta szemeztem a recepttel. Igazi kalóriabomba, de kitűnő vendégváró, édesszájúak körében.

Hozzávalók 6 főre:

A tésztához:

  • 360 g finomliszt
  • 230 g cukor
  • 1/4 tk só
  • 1 tasak (15 g) sütőpor
  • 2 db tojás
  • 370 ml tej
  • 125 g olvasztott vaj
  • 2 tk vanília aroma
A töltelékhez:
  • 250 g puha vaj
  • 250 g barnacukor
  • 1 púpozott ek fahéj
  • 2 ek finomliszt
A mázhoz:
  • 3 ek tej
  • 250 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma


Elkészítés:

A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport is. Ezután a sót és a vanília aromát is beletesszük. A végén óvatosan az olvasztott vajat is belekeverjük. (Én ezt robotgéppel kevertem csomómentesre.) Kivajazott tepsibe (kb. 22x33 cm-es) öntjük.
A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat és a tészta tetejére rakosgatjuk nagyjából egyenletesen. Egy kés segítségével kicsit rusztikusan belekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
A mázat is kikeverjük, elég kemény állagú lesz (én itt már eléggé megijedtem, de nem kell!), majd a még meleg sütemény tetejére adagoljuk (egy kanál segítségével "szeleteljük") és elosztjuk a süti tetején. Amikor kihűlt, szeleteljük, kockákra vágjuk.



További sütemények | nemzetek ételei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése