Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. augusztus 14., vasárnap

Csirkemell újhagymával töltve pikáns mázban




A csirkemell nem véletlenül népszerű alapanyag: változatos, sokféle és finom fogásokat készíthetünk belőle. A mostani ételem egy roppant ízletes mázzal van kenegetve sütés közben és roppanós újhagyma van a közepébe csomagolva.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 csomag újhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek víz + 0,5 dl víz
  • 2 tk étkezési keményítő
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntjük a szójaszószt, szezámolajat, ecetet, cukrot, a sót és a borsot. Alacsony lángon összefőzzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és körülbelül fél dl vizet. Majd helyezzük bele egészben a megtisztított újhagymákat. Pároljuk 3-4 percig, majd szedjük ki őket és tegyük félre. A csirkemellet  vágjuk szeletekre és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy szelet csirkemell egyik oldalára helyezzünk körülbelül 2 szál párolt újhagymát és tekerjük fel a hússal együtt, majd 1-2 fogvájóval rögzítsük. A maradék mártást a tűzre visszatesszük és a 3 evőkanál vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Grillen vagy grillserpenyőben (ha serpenyőben készül, akkor kevés olajon) közepes hőfokon megsütjük a csirketekercsek minden oldalát. Közben egy ecsettel az ízletes szósszal kenegetjük.




Ha marad, akkor mindenképpen a szószt tálaljuk a hús mellé, mert minden cseppért kár! :)
(Ha elkészítitek, akkor érteni fogjátok, hogy miért mondtam. Számomra ez a mártás egyszerűen fantasztikus, nagyon-nagyon ízlett!)
Én burgonyapürét készítettem mellé.

video

Saját recept videóm:




További csirkehúsok | frissensültek | saját recept videóim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése