Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. október 22., szombat

Túrós vaníliapudingos kakaós piskóta



Ezt a süteményt hamar össze lehet dobni!
A krém túrós, viszont simán vaníliásan is készíthető. Másnap is nagyon finom, nem szárad ki. A maradékot (már, ha marad másnapra :), reggelire szoktuk elfogyasztani egy pohár kakaó társaságában.

Hozzávalók 4-5 főre:

Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek holland kakaópor
  • 3 db tojás
Krémhez:
  • 30 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A krémhez a pudingot a tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután a pudinghoz adjuk a többi hozzávalót: a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a túrót. Jól összekeverjük a krémet és nyomózsákba töltjük. (Ha nincs nyomózsák, zacskóba is önthetjük és az egyik sarkát levágjuk.) Így nyomjuk a krémet rácsosan a tésztára:



Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük:




További sütemények | túró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése