Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. március 29., szerda

Tárkonyos tejszínes zöldségleves daragaluskával



Hús nélkül is lehet finom levest készíteni. Egy zöldségleves szinte végtelen verzióban készíthető, amihez csak kedvet kapsz. Minél többféle zöldséget tartalmaz, annál jobb lehet! Egy kis tárkony és citromlé igazán pikánssá teszi és a tejszínnel még ízletesebb, selymesebb lesz a levesünk.

Hozzávalók 4 főre:
  • kb. 0,5 kg vegyes zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db zöldségleves kocka
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek tárkony
  • 1 ek citromlé
  • 1 dl főzőtejszín
Daragaluskához:
  • 1 db nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • kb. 8 csapott ek búzadara
  • 2,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Elkészítjük a vajas grízgaluskát: a tojást a csipet sóval, a puha vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a szódabikarbónát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Körülbelül 15 percig pihentetjük, hogy a dara megdagadjon. Ezután egy kanállal a gyöngyöző levesbe szaggatjuk. Körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük.


További levesek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése