Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 18., szombat

Karamellizált fehérboros barackmártás



Egy isteni gyümölcs mártás. 
A sárgabarack mártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője egy sült, vagy grillezett húsnak. Érdemes kipróbálni és különlegesebbé tenni a már megszokott húsételeinket.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg sárgabarack vagy 1 doboz konzerv (470 gr)
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek cukor
  • kb. 1 ek étkezési keményítő
  • só-, bors-, őrölt chili ízlés szerint


Elkészítés:

A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félre rakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet, vagy rostos baracklét adunk hozzá.) Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük.Ízesítjük sóval, borssal és kevés chilivel.  Néhány perc alatt el is készül. Egy sült-, vagy grillezett hússzelettel, remek fogás lehet.

Ajánlom szeretettel az általam készített fogást: Csirkemell steak rizzsel és karamellizált fehérboros barackkal.




További saját receptek | szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése