Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. április 30., csütörtök

Texasi sajtfűrészes



Nem éppen egy diétás fogás, egy igazi "pasis" vacsora lehet!
Korábban nem cheddar sajttal próbáltam, de higgyétek el, kötelező megvásárolni hozzá!
A kefíres mártogatóssal valóban egy ízkavalkád, hozzá a sajt, a bacon, a csípős paprika és hát a főszereplő, a ropogós, recés burgonya. 
Íme a recept:

Hozzávalók 2 főre:

  • 0,5 kg fagyasztott, recés (fűrész) burgonya
  • 20 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 dl tej
  • 6-7 szelet baconszalonna
  • 1 db zöld csípőspaprika
  • 1 db lilahagyma
  • só-, bors ízlés szerint
Mártogatóshoz:
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl kefír
  • 0,5 tk szárított fokhagymapor (vagy fokhagymakrém)
  • 0,5 tk szárított zeller vagy petrezselyemzöld


Elkészítés:

A baconszeleteket kisütjük. A szalonnákat papírtörlőre szedjük, majd feldaraboljuk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát felkarikázzuk. A mártogatóst kikeverjük a hozzávalókkal. A fagyasztott burgonyát bő olajban (vagy sütőben) kisütjük, majd szintén papírtörlőre szedjük. Egy lábasban felolvasztjuk a sajtot. Amikor megolvadt, a tejet folyamatos keverés közben hozzáadjuk, és simára keverjük.
Tálaláshoz a burgonyát sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük az olvasztott cheddar sajtot, megszórjuk a szalonnával, hagymával és a paprikával. A mártogatóst, az öntetünket külön tálkában helyezzük a tányér mellé és így együtt kínáljuk.




További reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése