Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. október 13., kedd

Kinderpingui torta





A kisfiam 11. születésnapjára készült :). Szülinapi zsúr volt nálunk, a barátai jöttek hozzánk vendégségbe, úgyhogy kis pasi csapat tesztelte a tortámat és nagyon elégedettek voltak, nagyon ízlett nekik! Nagyon finom és könnyű torta, tepsiben süteményként is süthető természetesen.

Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek méz
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 0,3 dl tej
  • 0,3 dl olaj
A krémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs expressz zselatin fix (2 x 20 g)
  • 3 ek méz
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek tej
Középső csokiréteghez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 2 ek tej
Felső csokiréteghez (mázhoz):
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek víz
  • 1 ek olaj
Tetejére:
  • A krémből maradék tejszínhab


Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk  a mézet, a lisztet, a zsemlemorzsát és a kakaót. A végén adjuk hozzá a tejet és az olajat is. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a tésztába. A masszát elfelezzük és külön-külön egy kb. 28 cm-es tortaformában, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt 2 lapot sütünk. A lapokat hűlni hagyjuk, ezalatt elkészítjük a krémet: a tejet összevegyítjük a mézzel. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, és összekeverjük a mézes tejjel, valamint a zselatin fixel. A krémet három részre osztjuk, két egyforma rész középre és egy rész a tetejére a díszítéshez. A középső és felső csokiréteghez a hozzávalókat vízgőz fölött egy edényben összeolvasztjuk. Többször átkeverve kihűtjük, annyira, hogy kenhető legyen. Végül a tortát összeállítjuk: az egyik tésztalapot visszatesszük a tortaformába és a hab felét elosztjuk rajta. Pár percre tegyük a hűtő leghidegebb részére, majd a kicsit lehűlt habra szépen elkenjük a középső csokiréteget. Újra a hűtőbe tesszük, kicsit később rátesszük a hab másik felét is, majd ráhelyezzük a második tésztalapot. A tészta tetejére elkenjük a mázat, és visszatesszük a hidegre, hogy megdermedjen. Kedvünk és fantáziánk szerint díszíthetjük a megmaradt krémmel. Egy csillagcsöves habzsák praktikus segítség lehet, én szeretem kiélni a kreativitásomat vele.




További torták | sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése