Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. október 3., szombat

Majonézes almás sajtsaláta



Nagyon szeretem a majonézes salátákat, talán ezt említettem már. Régen igazi "salátabár fan" voltam, még iskolás éveim alatt. Hasonló salátát ettem akkoriban is. Szerintem most sem kell túlbonyolítani, mert sok étel az egyszerűségétől nagyszerű. Egy igazán finom, ízletes és laktató saláta. Bármilyen sajtot lehet hozzá felhasználni, ki milyet szeret. Lehet előétel, saláta, vagy akár köret, nálam leginkább sültek mellé készül.

Hozzávalók 4 főre:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt karaván sajt
  • 5 dkg edami sajt
  • 1 db nagyobb alma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 adag tartármártás


Elkészítés:

Elkészítjük a tartármártást, amit utána felhasználásig a hűtőben tárolunk. A sajtokat tetszőleges méretűre és formájúra felvágjuk. Én kockára szoktam, vagy hosszúkás, nem túl hosszú csíkokra. Az almát szintén kockára vágjuk, a lilahagymával együtt. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a mártással jól elkeverjük az alapanyagokat: a sajtokat, az almát, és a lilahagymát is. És már készen is vagyunk! Egy-két órát pihentetjük a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, és hogy kellő hideg legyen.




További saláták | előételek | köretek | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése