Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. május 15., vasárnap

Salsa



Egy nyáresti buli leggyorsabban elkészíthető étele a friss, nyers, paradicsom salsa. Bulikra kiváló tortilla mellé, fajitas mellé, de akár húsokhoz, halakhoz is.
A mexikói konyha egyik legáltalánosabb étele, rengeteg módon felhasználható, lehet fő és előétel egyaránt.

Hozzávalók 4 főre:
  • 4 db paradicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db chili paprika
  • fél lime frissen facsart leve
  • 1 csomó friss koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az összes hozzávalót: paradicsomot, lilahagymát, chili paprikát, lime levét, koriandert, fokhagymát, sót, borsot egy késes aprító gépbe tesszük és durvára (nem krémesre) aprítjuk. Ha nincsen ilyen gépünk, akkor nagyon apró kockákra vágjuk az alapanyagokat és hozzáadjuk a fűszereket.
Alaposan átkeverjük, és minimum egy órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt forgassuk át, ha szükséges még ízesítsük és már kínálhatjuk is. (Aki szereti a csípőset, az ne fukarkodjon a chilivel. :))



További zöldséges ételek | nemzetek ételei | saláták | köretek | előételek | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése