Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. szeptember 18., vasárnap

Sült körtés saláta



Egy régi receptújságot lapozgatva találtam ezt a salátát. 
Gyors és ideális előétel, vagy köret lehet, akár egy kalóriaszegény étrendben is. Jól illik hozzá a rukkola kissé kesernyés, sajátos íze és a méz, valamint a balzsamecet ízének a keveredése. 
Pillanatok alatt egy nem hétköznapi ételt varázsolhatunk az asztalunkra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db körte
  • 10 dkg vegyes saláta, vagy rukkola
  • só, négyszínű bors ízlés szerint
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek méz
  • 1 dl fehérbor
  • kb. 4 ek olaj

Elkészítés:

A körtéket megmossuk, nem hámozzuk meg, csak négybe vágjuk és magházukat kivágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon, erős lángon megsütjük a körtéknek mindkét oldalát. Picit sózzuk és meghintjük a borssal. A mézet rácsorgatjuk és felöntjük a borral. Egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is: a salátát ízlésesen tányérokra rendezzük, ráfektetjük a körtéket és balzsamecettel (vagy balzsamecet krémmel) meglocsoljuk.



Tipp: Kiváló előétel lehet úgy is, ha néhány szelet serrano- vagy prágai sonkát teszünk a salátára a körték közé. Érdemes így is kipróbálni, fenséges fogás!
További köretek | előételek | hús nélküli ételek | alacsony kalória tartalmú ételek | saláták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése