Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. november 2., szerda

Sajtburger hagymakarikában



A sajtburger (cheeseburger) egy szelet sajtot is tartalmazó hamburger. A hamburger pedig grillezett, fűszeres marhahúsmassza, lapos, enyhén pogácsa formájú, a mi fasírtunkhoz hasonló ételféleség, amelyet zsemle formájú péksüteménybe helyeznek. 
De amit most én készítek, ettől eltérő lesz és különlegesebb. A sajt (ízletes cheddar sajt) és a marhahús stimmel, viszont nem lesz péksüteményben, hanem egy hagymagyűrűben, rántott formában fogom tálalni. Aki nem hamburger fan, annak is ízleni fog, az biztos! :)
Videó is készült hozzá, remélem ez alapján könnyebben el tudjátok készíteni!


Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg darált marhahús
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 kk fokhagymapor
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 3 db (nagyobb méretű) vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
  • kb 5 dl olaj
A tálaláshoz:
  • ketchup, majonéz ízlés szerint


Elkészítés:

Egy tálban a darált marhahúst összekeverjük a sóval, borssal és a fokhagymaporral. A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük vastagabb, körülbelül 1 centiméteres gyűrűkre. A gyűrűket szétválasztjuk egymástól! Veszünk egy hagymagyűrűt és a fűszerezett darálthúsból teszünk a közepébe egy kanállal. A kezünkkel még jobban belenyomogatjuk. A cheddar sajtot kockákra vágjuk és a hús közepébe teszünk egyet. A tetejére egy újabb kanál marhahús következik és újra próbáljuk laposra nyomogatni. Ismételjük meg a többi hagymagyűrűvel is a műveletet. Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a töltött hagymagyűrűket. Először a lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róla, majd a sóval elkevert tojásba mártjuk mindkét oldalát, és végül a zsemlemorzsába. Majd visszatesszük újra a tojásba és a zsemlemorzsába.
Egy edényben olajat forrósítunk és a hagymagyűrűk mindkét oldalát körülbelül 5 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. Ezután frissen, forrón, ketchuppel és / vagy majonézzel tálaljuk.
Én salátát és hasábburgonyát is kínáltam mellé, így még tartalmasabb volt az ebédünk. Isteni finom, érdemes kipróbálni.
video

Saját recept videóm:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése