Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. december 6., kedd

Banános, nutellás, mascarponés pohárkrém




Ki találta fel a pohárkrémeket? Azt nem tudom. :)
De azt igen, hogy miért. Az embernek nem mindig van kedve a sütéshez, de az édességhez szinte mindig! :)  Ha te is így vagy ezzel, akkor próbáld ki egyszerű, de nagyon finom, krémes, nutellás, banános desszertemet.
Kiváló, gyors vendégváró.

Hozzávalók 4 főre (4 pohár):

  • 1 csomag (140 g) győri édes zabfalatok keksz
  • 3 db banán
  • 8 ek nutella
  • 1 pohár (125 g) görög natúr joghurt
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 ek méz


Elkészítés:

A kekszet egy zacskóba tesszük és egy sodrófával durvára törjük. A meghámozott banánokat karikákra vágjuk. A mascarponét simára keverjük a mézzel és a joghurttal. Kiválasztunk 4 darab öblösebb poharat és a krém felét elosztjuk az aljukban. Erre helyezzük a banánkarikák felét, majd rászórjuk a keksz felét és megcsorgatjuk a mikróban enyhén felmelegített nutella felével. Ezután elosztjuk a maradék krémet, a banánt, a maradék kekszmorzsát és a nutellát rajtuk. Egy karika banánnal és pici kekszmorzsával díszítjük. Azonnal fogyasztható. Ha mégis marad belőle és hűtőbe tesszük, akkor a nutella kissé megkeményedik, ezért mielőtt elpusztítanánk a maradékot, vegyük ki a hűtőből és szobahőmérsékleten várjon a sorsára. :)




További desszertek | pohárkrémek | nutella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése