Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. december 19., hétfő

Zserbógolyók




Az egyszerűnél is létezik egyszerűbb! :)
Az egyik legnépszerűbb süteményünk a zserbó egyszerűsített változata, golyó formában. Ebben a desszertben is tökéletes harmóniában van a dió, a baracklekvár és a csokoládé.
Szóval egy hihetetlenül gyorsan elkészíthető, sütés nélküli desszert. Nem mellesleg cuki gasztroajándék is lehet esetleg egy csinos bonbonos dobozban! :)

Hozzávalók 4 főre (15 darab golyóhoz):

  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 5 ek barackpálinka (vagy narancslikőr)
  • 2 ek víz
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 kk rum vagy rum aroma
A bevonathoz:
  • 15 dkg ét- vagy tej tortabevonó
  • 1 ek olaj


Elkészítés:

Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk a pálinkával vagy likőrrel és a vízzel, majd körülbelül egy órán át állni hagyjuk. Később, ha szükséges leszűrjük és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Ezután kis golyókat formázunk belőle. Majd a gőz felett megolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba vagy tortabevonóba mártjuk őket (én egy fogpiszkáló segítségével csináltam). Minden golyót bevonunk a csokival, a tetejüket kevés darált dióval díszítjük és a hűtőbe tesszük.



További sütés nélküli sütemények | csokoládé | desszertek | karácsonyi ünnepi ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése