Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. március 30., hétfő

Szarvasgombás tarjás tejszínes tagliatelle



A tejszínes mártás minden tésztának nagyon jól áll, így bármivel is kombinálod, a siker nem marad el, biztos lehetsz benne, hogy finom fogást készítesz! 
Ezt a ragut most a névnapomra kísérleteztem ki, a barátnőimet vártam éppen ebédre. Szarvasgombás ízben gondolkodtam, mivel tudtam, hogy így különlegeset alkothatok: viszont gyorsan, de nem hétköznapi étel született.
A barátnőim tesztelték, repetáztak is, ugye ez többet jelent minden dicséretnél :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg tagliatelle (olasz metélt) tészta

Szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 20 dkg füstölt főtt tarja
  • 50 dkg gomba (tetszés szerinti)
  • 2 tk szarvasgomba krém
  • 2 tk szarvasgomba olaj
  • 2 ek erdei gomba krémleves por
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 3-4 ek reszelt parmezánsajt


Elkészítés:

A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. Ezután elkészítjük a szószt: kevés olivaolajon pár perc alatt megpirítjuk a felcsíkozott sonkát, aztán a felaprított hagymát is hozzáadjuk. Ezután a szeletekre vágott gomba következik és hagyjuk megpirulni kb. 5-10 percig. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel, végül felöntjük tejszínnel és tejföllel. Néhány percig összefőzzük és belekeverjük a két kanál erdei gomba krémlevest. (Ha szükséges - nem elég sűrű a szószunk -, akkor egy evőkanál étkezési keményítővel még sűríthetjük.) A végén a szószt "megkoronázzuk" a szarvasgomba krémmel és olajjal. (De tényleg csak a végén adjuk hozzá a szarvasgombás ízesítőket, nehogy elpárologjanak a zamatos összetevők!) Akkor lesz kész, ha felforrt, vagyis "még egyet rottyan" :). Tálalás előtt az apróra vágott újhagymával és parmezánnal megszórjuk és tagliatelle tésztával kínáljuk.



További tészták | saját receptek | szarvasgombás ételek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése