Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. március 2., hétfő

Tonhalkrém avagy tonhalas szendvics



Ezt a könnyed tonhalkrémet gyorsan összedobhatod, a végeredmény pedig finom lesz és egészséges! 
Van két dolog, ami tökéletesen illik a tonhalhoz, az a majonéz és a hagyma. Állítólag szárzellert hozzáadva is nagyon finom. Sokoldalú pástétomként tartjuk számon: akár gyerekek tízóraijaként, illetve partik hidegtál fogásaiban is kedvelt "szereplő". 
Én most így készítettem:

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 doboz olajos tonhalkonzerv (185 g)
  • 1 db kis fej lilahagyma
  • 4 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tonhalat lecsepegtetjük és egy tálba öntjük. A lilahagymát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Sózzuk-, borsozzuk és elkeverjük a majonézzel és a mustárral. Érdemes kóstolgatni, aki szereti pikánsabban, pár csepp citromlét is adhat hozzá. Tálalásig tegyük hűtőbe!
A szendvics összeállításánál, tetszőlegesen bagettet, zsemlét, vagy kenyeret használjunk. Ki milyen zöldséggel éppen kívánja: paprikával, uborkával, paradicsommal, salátával elkészítjük frissen a szendvicsünket. Nálunk vacsorára készül a legtöbbször, de tízóraira csomagolva is nagy kedvenc lehet!





További pástétomok-krémek | szendvicsek | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése