Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. március 21., szombat

Amerikai káposztasaláta alias Coleslaw



Bevallom nagy rajongója vagyok néhány ételnek a KFC gyorsétteremben. A ropogós panírban sült csirkecombnak is (de erről majd később :)), és amit soha nem hagyok ki, az a Coleslaw (ejtsd: kolszló), vagyis az amerikai káposztasaláta. Már évekkel ezelőtt kipróbáltam otthon is elkészíteni. Nyáron főként a grillhúsokhoz muszáj mindig készítenem. Ez nem más, mint egy nyers káposztából, répából készített ecettel is ízesített majonézes saláta. Gyorsan elkészül, és szerintem nagyon ízletes!

Hozzávalók 6 főre:
  • 50-60 dkg fehér káposzta
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 tojásból készült házi majonéz
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 2 ek fehérborecet vagy tárkonyecet
  • 2 ek olaj
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

Az első lépésben elkészítjük a házi majonézt, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Ezután a káposztát egy éles késsel vékony, rövid csíkokra vágjuk, vagy lereszeljük. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához, az apró kockára vágott hagymával együtt. Az öntetet elkészítjük: az olajat elkeverjük a fehérborecettel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük és a zöldségekre öntjük a majonézzel együtt. Alaposan elkeverjük az egészet, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja a zöldségeket. Ezután egy zárható edénybe, lefedve a hűtőbe tesszük minimum 1-2 órára, de akár előző este is készíthetjük és akkor egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. A Coleslaw remekül illik rántott, grillezett húsokhoz salátának, köretnek egyaránt. Tálaljuk kis tálkákban vagy a tányéron megformázva kis halomban.




További nemzetek ételei | előételek | hús nélküli ételek | saláták | köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése