Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. január 12., kedd

Kétsajtos penne sonkával és baconnel




Aki a sajtokat szereti, rossz ember nem lehet, ezt a tésztát pedig imádni fogja! :)
A kellemes, lágy sajtszószban úszkáló tésztát csak megkoronázza a sonka és a bacon isteni ízvilága.

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 pohár (2x150 g) tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg penne tészta


Elkészítés:

A bacont és a sonkát kockára vágjuk. A bacont az olajon aranybarnára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a sonkát és megpirítjuk egy picit, majd visszatesszük a szalonnát és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Ráöntjük a tejfölt és a tejszínt, majd alaposan elkeverjük és összerottyantjuk. A kétféle sajtot - amit előzőleg lereszeltünk - szintén az ételhez adjuk. Egyszer összeforraljuk és már készen is vagyunk. Most érdemes megkóstolni, ha szükséges ízesítjük sóval, borssal. A tésztát tegyük fel főni sós vízbe, és ügyeljünk a csomagoláson található főzési idő betartására. Ha a szósz és a tészta is elkészült, nincs más dolgunk, mint a pennét beleforgatni a sonkás-baconös raguba és jó alaposan összekeverni. Parmezánnal megszórva kínáljuk.



További tészták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése