Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. január 30., szombat

Pestoval töltött csirkemell tekercs, vajas sült burgonyával




A csirkemell önmagában már unalmas lehet, ezért néha kicsit újítok és próbálom különböző módon elkészíteni. Volt itthon bazsalikomos pesto és bacon szalonna is, így arra gondoltam, hogy ezeket felhasználva "alkotok". Rövid idő alatt remek ebédet varázsoltam a családom örömére. Próbáljátok ki ti is! 
Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 80 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 100 g pesto
  • 20 g reszelt parmezán
  • só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint


Elkészítés:


A megtisztított csirkemellet szeleteljük és enyhén klopfoljuk. Majd sóval, borssal és sültcsirke fűszerrel ízesítjük. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. A kiterített szeleteket megkenjük a pestoval és meghintjük a parmezánnal,


majd feltekerjük a csirkemellet és köré tekerjük a bacont is.


Fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük és a hústekercseket a kivajazott tepsibe helyezzük. Kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.



Szeleteljük fel és vajas sült burgonyával, vagy akár zöldségekkel tálaljuk.



További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése