Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. április 21., csütörtök

Barackos tejfölös sütemény




Egy régi újságban találtam a receptet, de annyira kíváncsi voltam rá, hogy minél előbb muszáj volt kipróbálnom. Nagyon finom, krémes, és a kis barack daraboktól valóban egy isteni, könnyű, gyümölcsös sütemény lett. Nyáron természetesen friss gyümölcsből készítsétek ti is!

Hozzávalók 6 főre:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
A krémhez:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 dl tejföl
  • 1 nagy doboz (470 g) hámozott őszibarack konzerv


Elkészítés:

A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a margarinos masszához adjuk. A tésztát egy órát legalább a hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet: először is  a barackot apróra kockázzuk, és egy szűrőn hagyjuk lecsepegni. A pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük. Kihűtjük és egy jó nagy tálba tesszük, belekeverjük a tejfölt és a gyümölcsöt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a krémbe forgatjuk. A tésztát a hűtőből kivéve 2 részre osztjuk. Az egyiket egy lisztezett deszkán elnyújtjuk a tepsink méretére. Az én tepsim kb. 20x33 cm-es. Ezt a tepsit kikenjük a vajjal vagy margarinnal, majd megszórjuk kevés liszttel. A tésztát beleterítjük (hogy egyszerűbb legyen és ne szakadjon el a tészta, egy lisztezett nyújtófára rátekerjük, így könnyen és óvatosan tudjuk a tepsibe teríteni) és egy villával több helyen megszurkáljuk. Ezután a krémet a tésztára töltjük, és a másik kinyújtott tésztával is befedjük a süteményt. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütésen) kb. 40 percig sütjük. Alaposan hagyjuk kihűlni, és fóliával letakarva, pár órára, esetleg egy teljes éjszakára is tegyük hűtőbe pihenni. Így később biztosan szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk.
 



További sütemények | gyümölcsös sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése