Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. április 15., péntek

Kókuszkocka



A kókuszkocka egy retro süti, a gyermekkorunk emlékeit idézi, és tényleg megunhatatlan. A méznek köszönhetően ez a tészta nem szárad ki, így már pár nappal a fogyasztás előtt is megsüthető. Viszont érdemes száraz, hűvös helyen tárolni.

Hozzávalók 6 főre (16 darab kocka)

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 cs (12 g) sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor


A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 dl tej
  • 2 ek rum vagy rum aroma


A tetejére:

  • 20 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:

A tésztához a lágy vajat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és az olvasztott mézet. Hozzáadjuk a tejet is, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy körülbelül 32x23 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd  rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.


A kakaós masszához a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót és a tejet. Majd állandó keverés mellett pár perc alatt felforraljuk. Utána levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rumot. A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a szintén langyos, kakaós-rumos masszába. Végül a kókuszreszelékben alaposan meghempergetjük. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.



További sütemények | Mama-és Anyukám receptjei | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése