Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. július 22., péntek

Grillezett tex mex csirkemell




Csirkemell helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy, például pulykamellet, marhahátszínt vagy szűzpecsenyét.

Nagyon finom, ízletes fogás, érdemes kipróbálni! 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 4 ek olaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 4 ek (kb. 1 doboz vagyis 70 g) sűrített paradicsom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk csípős Piros Arany krém
  • 1 ek méz
  • bors-, grill fűszersó ízlés szerint


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szeletekre vágjuk, kissé klopfoljuk. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit: az olajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a mézet, borsot, grill fűszersót és a Piros Aranyat.
A hússzeleteket alaposan bedörzsöljük a páccal és egy zárható edényben néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Amikor a faszén parázslik, akkor grillrácson, néhányszor megforgatva körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Köretként én majonézes észt burgonyasalátát készítettem mellé.





További grill ételek | csirkehúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése