Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. július 2., szombat

Mézes-fokhagymás csirkemell steak balzsamecetes friss salátával




Az egyik legnépszerűbb húsféle: gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, a magyarostól a diétásig. Ha éppen vigyázol a "vonalaidra", akkor evvel a balzsamecetes salátával, kitűnő választás lehet. De, ha nem vigyázol a vonalaidra, akkor az ízek kavalkádja miatt fog tutira ízleni neked. :)

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
Páchoz:
  • 10 ek olivaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 kk bors


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét. A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük. Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.




További csirkehúsok | saját receptek | sülthúsok | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése