Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. július 9., szombat

Churros fagylaltos kosárkák



A churros egy spanyol édesség. Fánkhoz hasonló tészta, amit forró olajban sütnek ki. Ilyen a korábbi receptem, például spanyol fahéjas fánk. Szerintem nagyon finom volt az is, csokiba mártogatva. De be kell valljam, lehet még fokozni a hatást. A mai desszertem egy ropogós fánk, fahéjas cukorba forgatva, hozzá a hideg, selymes vanília fagyi és az öntetek: a csoki és a karamell :). Egyszerűen csodás ízkombináció. Isteni desszert, nem csak nyáron. 
Muszáj kipróbálnotok!

Hozzávalók 4 főre (8 darab kosárka)

A fánkhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 2 ek barnacukor
  • 0,5 tk só
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 db tojás
  • kb. 5 dl olaj a sütéshez (és a forma kikenéshez)
  • kb. 10 dkg fahéjas cukor


A tálaláshoz:

  • csokoládé öntet és karamell szósz
  • vanília vagy más kedvenc fagylaltod

Elkészítés:

Egy serpenyőbe tesszük a vajat, barnacukrot, sót, vizet és közepes hőfokon melegítsük, majd forraljuk fel. Amikor a vaj teljesen felolvadt és a keverék forrni kezd, csökkentsük a hőfokot és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan keverjük körülbelül 2 percig, ameddig a tészta összeáll. Ezután vegyük le a tűzről és 10 percig hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt, keverjük hozzá a vanília aromát, majd egyesével adjuk a tésztához a tojásokat. Alaposan keverjük össze és töltsük egy csillagcsöves nyomózsákba az elkészült tésztát. Egy muffin sütőforma hátulját olajjal kenjük ki és a tésztát fordított csésze, csigavonalban helyezzük a formákra a nyomózsák segítségével. Így létrejönnek a kis "tálak":



A tálcát, a muffinsütő formát egyből tegyük a fagyasztóba, körülbelül 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután egy edénybe olajat melegítünk, körülbelül 180 fokra, az előkészített tésztát pedig kivesszük a fagyasztóból. Egy kés tompa felével fellazítjuk, a formáról levesszük a hideg "tészta tálakat" és az előmelegített olajban, több adagban, néhány perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen róla és még melegen a fahéjas cukorban megforgatjuk őket.
A belsejét egy gombóc fagyival töltsük meg és bőségesen locsoljuk meg csoki és/vagy karamell szósszal.


video

Saját recept videóm:





További fánkok | sütemények | desszertek | saját recept videóim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése