Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. május 25., vasárnap

Tejfölös babérleveles marhahátszín


A marhahús töretlen népszerűsége több dolognak köszönhető: egyrészt egyedi, erőteljes ízének, másrészt annak, hogy számtalan variációban elkészíthető. A szépen márványozott hátszín vagy a sovány bélszín, ezek rövid és finom rostú ízletes darabok. 
Nem is kell túlbonyolítani a recepteket, egy kis babérlevél és tejföl, még jobban kiemeli az ízeket. 
Íme egy javaslat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg marhahátszín (vagy marhafelsál)
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 6 db babérlevél
  • 3-4 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A marhahúst, ha szükséges lehártyázzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A húst a hagymához adjuk, majd fűszerezzük: sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáadjuk a babérlevelet is, ezután annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje a húst és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. A húst kiszedjük a szószból és tányérra tesszük. A tejfölt pici vízzel és az 1 kanál étkezési keményítővel simára keverjük és ezzel sűrítjük be a forrásban lévő szószt. Rövid ideig összefőzzük, majd a húst is újra hozzáadjuk.
Köretként zsemlegombócot és/vagy makarónit kínálunk hozzá.


További marhahúsok | Mama- és Anyukám receptjei ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése