Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. május 19., hétfő

Tojásos nokedli (tojásos galuska)
A tojásos nokedli olyan klasszikus, amelyen nem fog az idő, és csak előnyére válik, hogy az osztrák és a magyar konyha egyaránt büszke rá!
A tojás és a tojással készült ételek hagyományosan kötődnek a tavaszhoz a megújuláshoz, az újjászületéshez. Aligha akad még egy fogás, amely annyira kifejezi ezt az évszakot, mint a zsenge fejes salátával kínált tojásos nokedli.


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás a tésztához
  • 2-3 dl víz
  • 1 dl olaj
  • ízlés szerint só
  • 10 db tojás a rántottának

Elkészítés:

Először is elkészítjük a nokedlit:
Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe és pici vizet adunk hozzá.
Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk. Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük.

Egy nagy teflon lábasba szedjük. 10 db tojást felverünk, hozzáadunk 1 kis teáskanál sót és villával jól elkeverjük. A nokedlira öntjük az olajat, felforrósítjuk és ráöntjük a felvert tojásokat. Kevergetés közben megsütjük úgy, hogy a tojás kissé lágy maradjon.

A tojásos nokedli mellé a friss fejes saláta elengedhetetlen, sőt kötelező :)További hús nélküli ételek | Mama- és Anyukám receptjei ♥ | tészták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése