Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. október 17., péntek

Mézes mustáros csirke steak


A mézes mustáros ízesítés töretlen népszerűségnek örvend, mivel nagyon ízletes és könnyen elkészül. A végtelenül egyszerű, de mégis nagyszerű recept, az egyik legalkalmasabb akkor, ha vendégeket vársz, de nincs semmi ötleted. Képtelenség elrontani és mindenki imádni fogja! Ha még egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, érdemes megbolondítani egy kis chilivel!

Az igazi marhasteak előtt ezzel a sülttel próbáltam ki a vadi új grill serpenyőmet. Üresen vagy salátával ajánlom.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2-2 szelet (30-40 dkg) csirkemell filé
  • 4 ek mustár
  • 5 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 0,5 dl olaj

Elkészítés:

A hús pácolásához az alapanyagokat összekeverjük (mustár, méz, fokhagyma, só, bors, olaj).
A megtisztított hússzeleteket a páclébe tesszük és néhány órán át hűtőben pihentetjük, majd grill serpenyőben néhány perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tipp: nyáron akár faszén felett grillen is megsüthetjük, még ízletesebb lehet.
További csirkehúsok | sülthúsok | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése