Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. szeptember 2., szerda

Sült csirkecomb hagymás törtburgonyával



A sült csirke az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb étel: sült csirkét süthetjük egészben, de külön a sült csirkecomb, csirkeszárny sőt a sült csirkemell is ízletes. A fűszerekkel pedig érdemes kicsit kísérletezgetni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 3 db nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só-, bors-, majoranna-, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. fél dl olaj vagy 2-3 ek libazsír

Elkészítés:

A vöröshagymát karikára vágjuk. A combokat alaposan megtisztítjuk, a csontok mentén késsel egy kicsit megszurkáljuk, hogy majd jobban megpuhuljon. Egy kisebb méretű tepsibe szórjuk a hagymakarikákat. A zúzott fokhagymával bedörzsöljük a combokat, majd ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, majorannával és szárnyas fűszerkeverékkel. (Ezt előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.)  A hagymaágyra fektetjük a combokat. Olajjal vagy zsírral és kb. 1 - 1.5 dl vízzel meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük és 180 - 200 fokra (hőlégkeveréses) előmelegített sütőbe kb. 1 órát puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva kb. további 30 percet (alsó-felső sütési módon) pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.
Rengeteg köret illik hozzá, kinek éppen mire van gusztusa. Én most hagymás törtburgonyát és párolt vöröskáposztát készítettem.



További csirkehúsok | Mama- és Anyukám receptjei ♥ | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése