Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2017. január 29., vasárnap

Whiskys oldalas




Isteni finom és kihagyhatatlan élvezet! :)
Egyszerűen imádom az ilyen sülteket, mindenféle ízletes mázzal pácolva, illetve kenegetve, amit hihetetlenül sokféleképpen lehet variálni. Most whiskyvel ízesítettem.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg oldalas
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • kb. 8-10 db egész feketebors
A páchoz:
  • 5 dl paradicsom püré
  • 1 dl whisky
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk frissen őrölt koriandermag
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl méz


Elkészítés:


Az oldalast megtisztítjuk, feldaraboljuk, megmossuk. A vöröshagymával, a szemes borssal és a leveskockával ízesített vízben, körülbelül egy órát főzzük. A főzőléből kiszedve, hagyjuk kihűlni és megszáradni a húst. A pác hozzávalóit: a paradicsompürét, a whiskyt, sót, borsot, koriandert, a zúzott fokhagymát és a mézet összekeverjük. Az előkészített oldalasokat alaposan megforgatjuk a pácban és tepsibe sorakoztatjuk őket. A sütőt előmelegítjük 160 fokra (légkeveréses, ha van) és körülbelül egy órát sütjük. Közben többször is a megmaradt, ízletes páccal kenegetjük, és félidőben a húst is megfordítjuk. Ezután 200 fokra emeljük a hőfokot (alsó-felső sütésen) és körülbelül még 20 perc alatt ropogósra sütjük az oldalast. Természetesen, ha van rá lehetőség, grillen is süthetjük!
Amerikai káposzta salátával és majonézes tojásos burgonyasalátával tálaltam, de egy steak burgonya is kiváló körete lehet.



További grill ételek | sertéshúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése