Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. szeptember 16., kedd

Padlizsánkrém (Vinetta)



Vinetta: erdélyi étel.
Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik, ízlés szerint készíthető. Az alap receptben nem szerepel majonéz, viszont ehhez a mennyiséghez kell 0,5 - 1 dl jó minőségű olivaolaj akkor. Én majonézzel szeretem, kóstold meg ezt a változatot is!

Hozzávalók 4 főre:
  • 2 db padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk mustár
  • 1 tk citromlé
  • 4-5 ek majonéz

Elkészítés:

A padlizsánokat, ha van lehetőségünk akkor héjastól, parázs felett faszénen, grillen megsütjük. Így lenne a legjobb, a füstös íz miatt. Ha ez nem sikerül, akkor természetesen a sütőben végezzük ezt a műveletet. A padlizsánokat kicsit megszurkáljuk, tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órán át sütjük, akkor jó amikor már összeesik, ráncosodik a padlizsán héja. Amikor megsült meghámozzuk, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével. Villával alaposan összetörjük a zöldség húsát. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát présen áttörjük, majd a padlizsánhoz adjuk. Ízesítjük sóval, borssal, valamint a mustárt és a majonézt is hozzá keverjük. Közben kóstolgatjuk, hogy megfelelő legyen az ízhatás. Pár órát érdemes hűtőbe tenni fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Én teljes kiőrlésű bagettel tálaltam, friss kenyérrel, vagy sok esetben pirítóssal is szeretjük.

További előételek | hús nélküli ételek | pástétomok-krémek | szendvicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése