Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 26., péntek

Almás krumplipüré



Hozzávalók 4 főre:

  • 2 kg burgonya
  • 2 db alma
  • kb. 10 dkg vaj
  • kb. 2 dl tejszín
  • só-, bors-, őrölt szerecsendió ízlés szerint

Elkészítés:

A krumplit és almát hámozzuk meg, vágjuk őket kockára, majd annyi vízbe tegyük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk meg ízlés szerint és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és még melegen adjuk hozzá a vajat, majd krumplinyomóval alaposan áttörjük. Adjuk hozzá a tejszínt (annyit, amennyit a krumpli felvesz, de ne legyen túl folyós állagú). Végül sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.



További köretek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése