Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. december 19., péntek

Camembert sajtos almás diós melegszendvics



A nemespenész borította, krémesen lágy közepű sajt mesés múltra tekint vissza. Az Eiffel torony és a bagett mellett talán ez a különleges sajt egyike még a Franciaországot jellemző szimbólumoknak.
Nálunk leggyakrabban rántott camembert formájában kerül az asztalra. De fontos róla tudni, hogy almával, szőlővel vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében lehet még igazán ízletes! Az ínyenceknek még lehet fokozni az élvezetet, ha mézzel vagy balzsamecettel meglocsolva ízlelgetik a sajtfalatokat. 
Íme egy nem megszokott szendvics változat, az unalmas hétköznapokra. Ajánlom reggelire vagy vacsorára nagy szeretettel:

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet rozs vagy magos barnakenyér
  • 1 db nagyobb alma
  • kb. 3 dkg dió
  • 1 db camembert sajt (90 g)
  • 2 tk balzsamecet

Elkészítés:

A kenyereket gyorsan megpirítjuk a kenyérpirítóban. Az almát (aki szereti, lehet héjastól) a nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A sajtot vékonyan felszeleteljük. A diót durvára vágjuk.
Ezután egy perc alatt összeállítjuk a szendvicsünket: a pirítósra vastagon, reszelt almát teszünk, szépen elosztjuk a kenyereken.
Az alma tetejére helyezzük a sajtszeleteket. Pár csepp balzsamecettel meglocsoljuk. A végén megszórjuk a dióval. Néhány percre a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy a dió picit ropogós legyen a tetején!




További saját receptek | reggelik - vacsorák | szendvicsek | melegszendvicsek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése