Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. február 18., szerda

Tükörtojás bacon kosárkában



Mint tudjuk a reggeli nagyon fontos a mindennapok során, hiszen megadja reggelente a kezdő lendületet! Ám sokaknak nincs ideje elfogyasztani a reggelit, elkészíteni meg pláne! :)
Itt egy remek megoldás: gyorsan elkészítheted az egész családnak és akár a munkahelyeden is elfogyaszthatod. Így készíts egy finom kreatív reggelit:

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 + 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 8 szelet bacon vagy más szalonna
  • 15 dkg gomba
  • 4 db kisméretű tojás
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A szelelt kenyérből egy pogácsa szaggatóval, vagy egy kis pohárral kis köröket "szaggatunk" ki. Jelen esetben én 4 darabot (2 darab / fő). A muffin sütőt kivajazzuk és az aljába tesszük a kenyereket.



Egy serpenyőben a bacon szeleteket kisütjük a pici olajon, majd a muffin sütő mélyedéseit körbe kibéleljük a szalonnával. Én 2 szeletet tettem egy-egy formába. Az apróra vágott gombát egy evőkanál vajon pirítsuk meg, majd rakjuk a bacon közepébe (a mélyedésekbe):


(Lehet más zöldséget is használni, ki mit szeret!)
Ezután a mélyedésekbe ütünk egy-egy tojást. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint.


A sütőt kb. 200 fokra előmelegítjük és 15-20 perc alatt megsütjük a "muffinokat". (A sütési idő attól függ ki milyen formában szereti a tükörtojást. Én szeretem jobban megsütni. Természetesen, aki lágyan szereti, fele idő is elég a sütéshez.)

Jó étvágyat kívánok hozzá! 


További reggelik - vacsorák | gomba

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak tűnik,meg lehet-e oldani Mikróban az elkészítést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Örülök, hogy tetszik a recept :).
      Mikróban én még nem próbáltam, de ha mindent előkészítesz a recept leírás szerint, akkor a végén a tojás sütés - ami a sütőben történik - , elképzelhetőnek tartom hogy mikróban is jó lehet.

      Törlés