Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 30., kedd

Paradicsomszósz főtt hússal és burgonyával



Egy isteni húslevest főztem, jó sok hússal, most sertéskarajból, máskor marhahúsból is készül nálunk. Ilyenkor, ha van sok leveshús, akkor muszáj enni belőle friss kenyérrel és tormával. Megmondom őszintén, imádom nagyon! :) De a főfogás is erre az ízletes leveshúsra épül: régen mindig a nagymamám készítette és már akkor is szerettem a paradicsomszószt. Szóval, ez a nagyszerű étek egy gyermekkori emlék nekem. Szeretném tovább adni én is a kisfiamnak, megszerettetni vele többek között ezt az ételt is.

Hozzávalók 4 főre:

  • húslevesben főtt sertés- vagy marhahús
  • 1 liter 100%-os paradicsomlé
  • 1 üveg (360 g) sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál zeller
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 3-4 ek liszt
  • 4-5 ek olaj


Elkészítés:

Egy lábasban rántást készítünk, ami abból áll, hogy takarék lángon megolvasztott zsiradékhoz hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett pár percig pirítjuk. Ezután a paradicsomlével felöntjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét is és annyi vizet, hogy megfelelő "szósz állagú" legyen.Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát és a zeller zöldet. Lassú tűzön főzzük kb. 30 percig. Az elkészült paradicsomszószból tálalás előtt kivesszük a hagymát és a zeller zöldet. A felszeletelt főtt hússal és főtt burgonyával tálaljuk az ételt.




További Mama- és Anyukám receptjei ♥ | sertéshúsok | menzakaja | menzakaják

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése