Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. június 18., csütörtök

Pizzaszósz



Aki most valami bonyolult, agyonfűszerezett és órákig főzött mártást vár, azt ki kell, hogy ábrándítsam! :) 
Az olasz konyha és az olasz ételek népszerűsége éppen az egyszerűségükben rejlik. Az eredeti olasz pizzaszósz recept, nemes egyszerűséggel az, hogy nincs recept. Gasztro blogokban vagy szakácskönyvekben nem is nagyon találkozni olyannal, hogy pizzaszósz recept. Sokak szerint nem kell más a pizzára, ugyanis, mint paradicsom. Sima, egyszerű, otthon elkészíthető passzírozott paradicsom. Lehet azért kísérletezni, ahány ház, annyi szokás.
Én így készítem: 

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 5 ek olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom vagy 1 ek szárított
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk cukor


Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntjük az olivaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, míg halvány színt kap. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.




További szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése