Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. május 29., péntek

Epres krémes



Alig várom minden májusban az eper érkezését! Egyszerűen imádjuk minden formában.
Természetesen próbálok ilyenkor többféle desszertet is elkészíteni belőle. Ez a süti egy könnyed, a nyarat idéző, gyorsan elkészíthető édesség.

Hozzávalók 6 főre:

A tésztához:

  • 50 dkg leveles tészta
A krémhez:
  • 3 cs epres pudingpor (főzős)
  • 9 dl víz
  • 25 dkg cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 7 db tojásfehérje
  • 25 dkg eper
A tejszínhabhoz:
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 cs habfixáló
A tetejére:
  • porcukor ízlés szerint
  • néhány szem eper


Elkészítés:

A tésztát kétfelé vesszük és mindkettőből vékony, tepsi méretű (kb. 38x27 cm) lapot nyújtunk. Az egyik lapot egyben, a másik lapot kb. 8x8 cm-es kockákra vágva, halvány színűre sütjük (sütőpapíron). Amikor elkészültek, akkor az egész lapot a tepsi aljába tesszük. A tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, és félretesszük. Kb. 2 dl vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet pedig a maradék 10 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingot és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A tűzről levesszük és a tojásfehérjéhez öntjük. Egy habverő segítségével összedolgozzuk a krémet, végül az eper darabokat is beleforgatjuk. Az így kapott krémet a tésztára öntjük és langyosra hűtjük. Ez idő alatt a habtejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, és az eperkrém tetejére simítjuk. A tetőnek szánt tészta kockákkal beborítjuk és hűtőbe tesszük a sütit 2-3 órára legalább. Eper szeletekkel díszítjük és porcukorral megszórva, a felső négyzetek mentén felszeletelve tálaljuk.





További gyümölcsös sütemények | sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése