Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. május 15., péntek

Kedvenc tojásos reggelim




Ez egy isteni, tojásból készült reggeli, vagy akár vacsora, sok más ízletes és egészséges zöldséggel, szendvics formában. 
Ki-ki a fantáziája szerint variálhatja, nincs rá szabály. Kétszer egyforma még nálam sem sikerült, függ attól, hogy éppen mit kívánok és, hogy ehhez éppen mit találok a hűtőmben. Higgyétek el, nagyon finom és nagyon-nagyon laktató. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 4-5 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 1 db pritamin vagy kápia paprika
  • 10 dkg mozzarella
  • 3 szelet prágai sonka
  • 2 db ciabatta
  • kb. 2 maréknyi rukkola
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 ek + 1 ek olivaolaj


Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A lilahagymát, újhagymát és a pritamin paprikát kockára vágjuk és 2 ek olivaolajon egy nagyobb serpenyőben megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ezután felverjük a tojásokat, sóval ízesítjük, majd a zöldségekhez adjuk. Fontos, hogy keverés nélkül süssük a tűzhelyen, közepes hőfokon! Amikor egy kicsit már "összeállt"  a tojás, akkor rádobjuk a tetejére a nagyobb darabokra tépkedett sonkát. Megszórjuk a mozzarella golyókkal. Amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor serpenyőstül berakjuk a sütőbe. Addig sütjük, ameddig a közepe is rendesen megszilárdul és a tojás felemelkedik, ez kb. 10-15 perc. Ez idő alatt a paradicsomot vágjuk apróra, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és kevés sót, borsot. A rukkolát keverjük össze a balzsamecettel és egy evőkanál olivaolajjal. Végül a ciabattákat félbevágjuk és egy kicsit megpirítjuk.
Összeállítjuk a szendvicsünket: az elkészült tojást apróra vágott, friss petrezselyem zölddel megszórjuk és négy részre vágjuk. A ciabatta aljára halmozzunk a fokhagymás paradicsomból, erre jön a zöldséges tojás, majd a tetejére elrendezzük az ízletes rukkolát és a ciabatta felső részével befedjük a szendvicsünket.
Vigyázat! Nem éppen egyszerű elfogyasztani, mert a több réteg miatt könnyen szétcsúszhat, de az élvezeti értékét ez sem tudja elrontani :).




További saját receptek | reggelik - vacsorák | szendvicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése