Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. november 4., szerda

Grízes tészta



Ismét egy "menzakaja", a menzák ünnepelt sztárja a laktató, édes gyümölcslekvárral jól megpakolt grízes tészta!
Nem egy bonyolult fogás, néhány apró részletre kell csupán odafigyelni, hogy tökéletesre sikerüljön. Hallottam már, aki szór hozzá egy kevés mazsolát, de arról is, aki sós változatban fogyasztja.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg széles metélt tészta
  • 20 dkg (1 bögre) búzadara
  • kb. fél liter (2 bögre) forró víz
  • kb. 3-4 ek olaj (a pirításhoz)
  • só ízlés szerint
Tálaláshoz:
  • baracklekvár
  • porcukor


Elkészítés:

A tésztát az előírásnak megfelelően bő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Olajat hevítünk egy serpenyőben és megpirítjuk rajta a grízt, gyakran kell kevergetni nehogy leégjen! Ha már szépen megpirult, felöntjük a forró vízzel, először csak a felével, majd ha azt felvette, akkor apránként adagoljuk hozzá a többit. (Ha már nem veszi fel, akkor nem kell önteni hozzá többet!)
A víz mennyisége kétszer annyi legyen, mint amennyi darát használtunk. Egy csipet sót teszünk rá, jól összekeverjük, majd fedőt teszünk rá és állni hagyjuk legalább 20-30 percet. Majd keverjük össze a tésztát a darával. Tálaláskor megszórjuk a porcukorral és lekvárral kínáljuk.



További tészták | menzakaják

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése