Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. november 7., szombat

Kakaós csiga




Ez egy szuper egyszerű és gyors kakaós csiga recept. Hogyan lehet szuper gyors? :)
Mivel nem kelt tésztából van, hanem túrós-olajos-sütőporos tésztából,  így valóban gyorsan össze lehet állítani. Az íze nagyon finom és kellemesen puha a tésztája. Másnap (már, ha marad másnapra) reggelire kakaóval, imádjuk.

Hozzávalók 4 főre (kb. 12 darab középméretű csigához):

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg túró
  • 5 ek olaj
  • fél dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
  • 3 ek holland kakaópor
  • 5 ek porcukor

A tészta kenéséhez:
  • 3 ek olvasztott vaj

A tálaláshoz:
  • 1 ek porcukor


Elkészítés:

A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Ezt is a túróhoz adjuk, de már kézzel a túróhoz keverjük, összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát (kb. 5 mm vastagságúra) és az olvasztott vajjal megkenjük.
A kakaót elkeverjük a porcukorral és a vajas tésztára szitáljuk. Feltekerjük és kb. 2 cm széles szeleteket,  csigákat vágunk belőle. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. A csigákat a sütőpapírra sorakoztatjuk, és kb. 10-15 percig sütjük a légkeveréses sütőben. (Hagyományos sütőben pár perccel tovább tart!)
Figyelni kell a sütési időre, mert nem jó, ha túl pirosra sütjük, akkor szárazabb lehet a végeredmény és akkor finom igazán, ha még puha marad. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp: ízlés szerint más töltelékkel is készíthetjük. Például fahéjjal, dióval, vagy a kókuszos verziót is ajánlom nektek.






További sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése