Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. március 7., hétfő

Aszalt epres kókuszchipses fehércsokoládé



Ha valami egyedi finomságot kreálnál, de nincs sok időd, és szereted a csokoládét, akkor ez a te receptet! Ráadásul kedvedre variálhatod, most eperrel, máskor bármilyen aszalt gyümölccsel is kipróbálhatod. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg fehér csokoládé (lehet sima vagy mogyorós)
  • 10 dkg szárított eper
  • 3 ek kókuszchips

Elkészítés:

A fehér csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Egy sütőpapírral leterített tálcára sűrűn elrendezzük a szárított gyümölcsöt.  (Néhányat hagyjunk a díszítéshez.)



Ráöntjük az olvasztott csokit, kókuszchipssel megszórjuk a tetejét.


Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a kívánt méretű kockákra vágjuk, illetve törjük.





További desszertek | csokoládé | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése