Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. március 11., péntek

Karaj savanyú káposztával és burgonyával tepsiben sütve





A savanyú káposzta hússal párosítva egy igazi tartalmas, laktató, téli étel, kolbásszal, szalonnával, hagymával megbolondítva. Tepsiben a hús köré tesszük a burgonyát, almát, paprikát, hagymát, és együtt fog az egész megsülni. Tehát egyúttal elkészül a köretünk is.
Az ízek kavalkádja, tényleg nagyon finom és egy isteni hétvégi ebédre ajánlom szeretettel, nálam az ünnepi asztalon is megállta helyét.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg (kb. 8 szelet) sertéskaraj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg csípős száraz kolbász
  • kb. 1 kg burgonya
  • 2-3 db alma
  • 2 db kápia paprika
  • 4 db vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • só-, bors-, sertés fűszer ízlés szerint


Elkészítés:

A burgonyát, az almát, a hagymát, a paprikát nagyobb gerezdekre vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk. Egy nagy tepsi közepét kirakjuk a szalonna szeletek felével. A hússzeleteket befűszerezzük kevés sóval, borssal, sertés fűszerrel és a szalonnára fektetjük őket. A hús tetejére sorakoztatjuk a káposzta felét, majd kirakjuk a kolbászkarikákkal


és befedjük a káposzta másik felével. A tetejére még szalonna szeleteket teszünk.


Köré rakjuk a burgonya, paprika, hagyma és alma gerezdeket. Kicsit megsózzuk, és olajjal meglocsoljuk.


160 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük kb. 30 percig (ha van, légkeveréses fokozaton), később a fóliát levéve (alsó-felső fokozaton) készre sütjük kb. még 1 óra alatt.






További magyaros | sülthúsok | sertéshúsok | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése