Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. március 19., szombat

Baconös sajtos burgonyapüré




A krumplipüré nem bonyolult étel, ha jól elkészítjük, akkor önmagában is csodálatos lehet. Főleg, ha az alap receptet kicsit megbolondítjuk valamivel, például jelenleg sajtot és pirított bacont kevertem hozzá. Egy korábbi burgonyapüré receptem, az almás krumplipüré után jöjjön most egy újabb, ízletes változat, nálam mindig köretként készül.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 kg burgonya
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • kb. 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • só- bors ízlés szerint


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még forrón, burgonyatörővel pépesítjük a krumplit, hozzáadjuk a forró tejet és a vajat. Ízesítjük sóval, borssal. A sajtokat lereszeljük, a bacon szalonnát apró kockára vágjuk és megsütjük, majd mindkettőt a püréhez adjuk. Jól elkeverjük, és frissen tálaljuk.



További köretek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése