Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. március 31., csütörtök

Bacon torta fűszeres darált hússal




Kezdő "konyhatündérek", rátok gondolok most elsősorban!
Elkészült az első recept videóm, amivel remélem segítségetekre lehetek. Ráadásul ez egy valóban egyszerű és gyorsan elkészíthető finomság. Mindenkinek kedvében járhattok ezzel az étellel, de leginkább a húsimádóknak. Ez egy hús a húsban étel :), ropogós bacon alatt fűszeres darált hús és sajt lapul, ugye milyen jól hangzik?

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 db kisebb kápia paprika
  • 2 ek szójaszósz
  • fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:

A darált húst fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal. Egy serpenyőt a kör sugarának irányában kibéleljük, kis átfedésekkel a bacon szalonna szeletekkel. Amikor körbeértünk, a közepébe helyezzük a fűszerezett darált húst. Kicsit lenyomkodjuk meghintjük a tetejét még kevés sóval, borssal, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Az újhagymát és a kápia paprikát felkarikázzuk és a sajt tetejére rakjuk. Végül a kilógó szalonna szeletekkel betakarjuk a tölteléket. A "torta" tetejét megkenjük a szójaszósszal és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, frissen, forrón tálaljuk. Készülhet mellé köret, de nem fog hiányozni, mert önmagában egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.

video

Saját recept videóm:





További sertéshúsok | saját recept videóim

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése