Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. március 16., vasárnap

Ropogós bacon szendvics



Az elengedhetetlen hozzávalók: sok-sok ropogósra sült bacon szalonna, friss, roppanós jégsaláta és rukkola és a paradicsom. Lágy krémes a majonéz,  mit akarhatunk még??
Ez a szendvics egy finom komplett vacsorának is beillik, dobjátok össze még ma! :)

Hozzávalók 2  főre:

  • 2 db császárzsemle
  • jégsaláta
  • rukkola
  • 2 db paradicsom
  • 6 szelet bacon
  • majonéz
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A zsemlét kettévágva enyhén megpirítjuk, a szalonnaszeleteket kisütjük.
Miután kisült a szalonna, a zsemle megpirult, elkezdjük összeállítani a szendvicset: A pirított zsemle alsó és felső felét majonézzel megkenjük, és az alsó felén kezdjük el a rétegezést.

A kétféle salátával, majd a kisütött szalonna szeletekkel, utána következnek a paradicsomkarikák, amit kevés sóval és borssal megszórunk, és ezután még egy kis saláta következik. A pirított zsemle tetejével lezárjuk és tálaljuk.


További melegszendvicsek | reggelik - vacsorák | szendvicsek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése