Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. március 16., vasárnap

Tejberizs Fláviónak málnaszósszal és / vagy a klasszikus kakaóval



Ez egy nagyon finom és krémes tejberizs és egyben nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető. Ellentétben a legtöbb tejberizs recepttel, nem kell egy órát fölötte állni. Az utóbbi időben nagyon sokat próbálkoztam különböző tejberizs receptekkel, mivel Flávió kisfiam kedvence és legszívesebben reggelire, ebédre és vacsorára is ezt enné :). 
Általában valamilyen gyümölcs szósszal tálalom, de nálunk a hagyományos kakaóval meghintett változat is nyerő.

Hozzávalók 4 főre:

  • 240 g rizottó rizs
  • 1 liter 2,8 %-os tej
  • 3 dl tejszín
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

Ez egy "odateszem-hagyom főni-lekapcsolom" tejberizs recept.

Vagyis első lépésben tegyük oda a tűzhelyre a lábast, öntsük bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, cukrot és a rizst. Keverjünk egyet rajta és forraljuk fel kis lángon, hogy ne fusson ki a tej.Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzzük kb. 30-40 percig. Kétszer-háromszor elég megkeverni. Kapcsoljuk le a lángot alatta.
Én málnaszósszal tálaltam, de a kisfiam kis idő múlva már újra várta a régi, megszokott, de annál finomabb kakaós változatot is.

Tipp: Ha túl keménynek találjuk, egy kevés tejjel lehet még hígítani. Ha rám hallgattok, eperlekvárral vagy málnalekvárral vagy esetleg erdei gyümölcs szósszal a legfinomabb.

További desszertek | reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése