Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. május 27., szerda

Baconbe és sonkába tekert burgonya



Egy fárasztó nap után jól fog esni, főleg, ha nincsen kedved nagy főzéshez! 
Viszont egy mutatós finomság, ami laktató és tálalhatod bármilyen zöldséggel, vagy savanyúsággal.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk és négybe vágjuk. Sós vízben félig megfőzzük. Nem kell, hogy teljesen puha legyen! Leszűrjük és még melegen átkenjük a vajjal. Ízesítjük sóval, borssal. Ezután a burgonyákat egy szelet sajtba, majd sonkába, azután pedig egy szelet baconbe csomagoljuk. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket:



180 fokon sütjük 25-30 percig:


Én körülnéztem a hűtőmben és amit találtam zöldségeket, mind felhasználtam: rukkolával, paradicsommal és uborkával tálaltam a burgonyákat.


További reggelik - vacsorák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése