Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. január 7., csütörtök

Túrós csokis szelet



Ez a süti hamar elkészíthető és nagyon finom!
Igazán kellemes, túrós-csokis kombináció. Sok töltelék és ínycsiklandó omlós tészta.

Hozzávalók 4-5 főre:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

  • fél kg túró
  • 5 ek cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl
  • fél citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek vaj


Elkészítés:

A tojásokat a cukorral jól elkeverjük, majd a száraz alapanyagokat is hozzáadjuk: a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A tejet lassan hozzáöntjük és összekeverjük alaposan. Egy krémes tésztát kell kapjunk! Egy tepsit (kb. 24 x 33 cm) kivajazunk és a tészta felét beletesszük. A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tepsiben levő tésztára simítjuk a túrókrémet. Erre kerül a megmaradt tészta, majd 180 fokon kb. 40 percen át sütjük. Az összetördelt csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és belekeverjük a vajat is. Amikor a süti elkészült, szépen megkenjük vele a tetejét. Szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk és már szeletelhetjük is.




További sütemények | túró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése