Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. november 25., szerda

Sárgarépa krémleves



A  vitaminokkal való feltöltődéshez kiváló ez a sárgarépa krémleves. Mivel nem lisztes sűrítéssel készül, így még egy diétába is beleférhet. A sárgarépa és a narancs nagyon jól harmonizál együtt. Frissítő, akár csak a gyümölcslevesek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vaj
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 1,2 liter zöldségleves
  • 2 dl narancslé
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 szál újhagyma


Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát szeleteljük karikára. A burgonyát, tisztítás után vágjuk kis kockára. A vajat felhevítjük és megpirítjuk a hagymát rajta. Majd hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük ízlés szerint kevés cukorral, sóval, borssal. A zöldséglevest keverjük össze a narancslével és adjuk a vajon megpirított zöldségekhez. Forraljuk össze fedő alatt kb. 30 percig. Ha minden megpuhult, botmixer segítségével pürésítjük a levest, és a tejszínt is hozzákeverjük. A levest tálkákba szedjük és kevés tejszínnel meglocsolva, karikára vágott újhagymával tálaljuk.



További hús nélküli ételek | krémlevesek | levesek | saját receptek | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése